Мандарин

Романизација

Романизација

zìjǐ (Zhuyin ㄗˋ ㄐㄧˇ)

 1. Pinyin превод од 自己
 2. Pinyin превод од 自給自给 (zìjǐ), 自给 (zìjǐ)


zìjǐ (кинески)

 
Објашњење.

Изговор:

пинјин: zìjǐ  
Аудио:  (датотека)
Шаблон:zh-cirШаблон:zh-cir

Знак: 自己

Радикал:

...


Преводи

 • Енглески:
 • Француски:
 • Немачки:
 • Италијански:
 • Шпански:
 • Португалски:
 • Арапски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Грчки:
 • Бугарски:
 • Шведски: