МакедонскиУреди

ЕтимологијаУреди

Од Прасловенски *sъmьrtь.

ИменицаУреди

смрт (smrtf (uncountable)

  1. death

InflectionУреди


СрпскохрватскиУреди

ЕтимологијаУреди

Од Прасловенски *sъmьrtь.

ИзговорУреди

  • (file)

ИменицаУреди

смр̏т (потребна транслитерацијаf (Латински правопис smȑt)

  1. death

ДеклинацијаУреди

Изведени терминиУреди