Такође погледајте: Месец

БугарскиУреди

ЕтимологијаУреди

Од Прасловенски *měsęcь, од Пра-Индо-Европски *mḗh₁n̥s.

ИзговорУреди

ИменицаУреди

Шаблон:bg-noun

  1. месец
  2. (colloquial) the Moon

ДеклинацијаУреди

Шаблон:bg-ndecl

РеференцеУреди


МакедонскиУреди

ЕтимологијаУреди

Од Прасловенски *měsęcь, од Пра-Индо-Европски *mḗh₁n̥s.

ИзговорУреди

ИменицаУреди

месец (mesecm

  1. month

ДеклинацијаУреди

РеференцеУреди


СрпскохрватскиУреди

Алтернативни облициУреди

ЕтимологијаУреди

Од Прасловенски *měsęcь, од Пра-Индо-Европски *mḗh₁n̥s.

ИзвоворУреди

ИменицаУреди

ме̏се̄ц (transliteration neededm (Латински правопис mȅsēc)

  1. moon
  2. месец

ДеклинацијаУреди