Такође погледајте: , ผี, ผุ, ผู้, ผิ, , и
U+0E1C, ผ
THAI CHARACTER PHO PHUNG

[U+0E1B]
Тај
[U+0E1D]

Тајски уреди

 
Тајски Википедија има an article на:
Википедија th

Изговор уреди

Orthographic
Phonemicผอ
pʰ ɒ
ผอ ผึ้ง
pʰ ɒ    pʰ ụ ˆ ŋ
РоманизацијаPaiboonpɔ̌ɔpɔ̌ɔ pʉ̂ng
Royal Institutephopho phueng
(standard) IPA(key)/pʰɔː˩˩˦//pʰɔː˩˩˦.pʰɯŋ˥˩/

Слово уреди

(pɔ̌ɔ)

  1. pɔ̌ɔ pʉ̂ng (ผึ้ง), the 28th consonant letter of the Тајски алфабет

Корисне белешке уреди


Примери:

 บท 4

Шаблон:th119:003