Такође погледајте:
U+4E4B, 之
CJK UNIFIED IDEOGRAPH-4E4B

[U+4E4A]
CJK Unified Ideographs
[U+4E4C]
 
Објашњење.

Изговор:

пинјин: zhī  
Аудио:  (датотека)
Шаблон:zh-cir

Радикал:

丿 4

Значења:

...

Примери:

 1. 11 他們我們我們埋伏無罪
  1. 11 Tāmen ruò shuō, nǐ yǔ wǒmen tóng qù, wǒmen yào máifú liú rén zhī xuè, yào dūn fú hài wúzuì zhī rén.
   1. 11. Ако би рекли: Ходи с нама да вребамо крв, да заседамо правоме низашта;
    1. Приче 12:6, Јер. 5:26, Мих. 7:2

Синоними:

...


Хомофони:

...

Хомографи:

...

ХСК ниво:

...

Асоцијације:

...

Изведене речи:

 1. 久之
 2. 之前 (zhīqián)
 3. 之外 (zhīwài)
 4. 之子
 5. 之後之后 (zhīhòu)
 6. 之江
 7. 之無之无
 8. 何之
 9. 兼之
 10. 均之
 11. 敬之
 12. 總之总之 (zǒngzhī)
 13. 過之过之
 14. 頃之顷之


Сродни чланци са Википедије:


Преводи

 • Енглески:
 • Француски:
 • Немачки:
 • Италијански:
 • Шпански:
 • Португалски:
 • Арапски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Грчки:
 • Бугарски:
 • Шведски:

Референце

Шаблон:Kateg