Такође погледајте:
U+8B8A, 變
CJK UNIFIED IDEOGRAPH-8B8A

[U+8B89]
ЦЈК јединствени идеограми
[U+8B8B]

U+FAC0, 變
CJK COMPATIBILITY IDEOGRAPH-FAC0
謹
[U+FABF]
ЦЈК компатибилни идеографи
[U+FAC1]
變 U+2F9D1, 變
CJK COMPATIBILITY IDEOGRAPH-2F9D1
諭
[U+2F9D0]
CJK Compatibility Ideographs Supplement 豕
[U+2F9D2]
 
Објашњење.

Изговор:

пинјин: biàn  
Аудио:  (датотека)
Шаблон:zh-cir

Радикал:

...

Карактер

Традиционално Једноставно Shinjitai


Шаблон:Тетрада

Значења:

...

Примери:

 章 2

9 耶和華以色列 我的永生起誓摩押所多瑪亞捫蛾摩拉永遠百姓剩下擄掠他們他們的
9 Wàn jūn zhī Yēhéhuá Yǐsèliè de shén shuō , wǒ zhǐ zhe wǒde yǒngshēng qǐshì , Móyē bì xiàng Suǒduōmǎ , Yàmén rén bì xiàng Gémólā , dōu biàn wèi cī cǎo , yán kēng , yǒngyuǎn huāng feì zhī dì . wǒ bǎixìng suǒ shèngxia de , bì lǔlǜe tāmen , wǒ guó zhōng suǒ yú shèng de , bì dé zhe tāmende dì .
Софонија, глава 2
9. Зато, тако ја био жив, говори Господ над војскама, Бог Израиљев, Моав ће бити као Содом и синови Амонови као Гомор, место копривама, и сланица и вечна пустош; остатак народа мог оплениће их, и који остану од народа мог наследиће их.

[[|Иса. 15:1]], [[|Амос 1:13]], [[|Амос 2:1]]


Синоними:

...


Хомофони:

...

Хомографи:

...

ХСК ниво:

...

Асоцијације:

...

Изведене речи:

...


Сродни чланци са Википедије:


Преводи

 • Амхарски:
 • Арапски:
 • Африканс:
 • Бугарски:
 • Дански:
 • Енглески:
 • Француски:
 • Грузијски:
 • Грчки:
 • Хебрејски:
 • Хинди:
 • Италијански:
 • Јапански:
 • Кмерски:
 • Корејски:
 • Мађарски:
 • Немачки:
 • Непалски:
 • Норвешки:
 • Португалски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Тамилски:
 • Украјински:
 • Шведски:
 • Шпански:

Референце

Шаблон:Kate